• Predstavitev enajste Umetnine v žepu: Umetnostna galerija Maribor v palači Goedel-Lannoy
  Predstavitev enajste Umetnine v žepu: Umetnostna galerija Maribor v palači Goedel-Lannoy

  V četrtek, 31. marca 2016, bomo ob 18.00 v Umetnostni galeriji Maribor (Strossmayerjeva ulica 6, Maribor) predstavili enajsto knjižico iz zbirke Umetnine v žepu, Umetnostna galerija Maribor v palači Goedel-Lannoy avtorice Polone Vidmar.

 • Predstavitev dvanajste Umetnine v žepu: Sinagoga v Mariboru
  Predstavitev dvanajste Umetnine v žepu: Sinagoga v Mariboru

  V torek, 22. marca 2016, bomo ob 18.00 v Sinagogi Maribor (Židovska ulica 4, Maribor) predstavili dvanajsto knjižico iz zbirke Umetnine v žepu, Mariborska sinagoga avtorjev Janeza in Anje Premk.

 • Janez in Anja Premk: Mariborska sinagoga
  Janez in Anja Premk: Mariborska sinagoga

  Izšla je dvanajsta knjiga v zbirki Umetnine v žepu: Mariborska sinagoga izpod peresa Janeza in Anje Premk. Knjiga je nastala v okviru aplikativnega raziskovalnega projekta Likovna umetnost v prostoru mesta Maribor (L6-4315), ki ga sofinancirajo: Javna agencija za raziskovanje RS, Mestna občina Maribor in Slovenska akademija znanosti in umetnosti.

 • Polona Vidmar: Umetnostna galerija Maribor v palači Goedel-Lannoy
  Polona Vidmar: Umetnostna galerija Maribor v palači Goedel-Lannoy

  Izšla je enajsta knjiga v zbirki Umetnine v žepu: Umetnostna galerija Maribor v palači Goedel-Lannoy, izpod peresa Polone Vidmar. Knjiga je nastala v okviru aplikativnega raziskovalnega projekta Likovna umetnost v prostoru mesta Maribor (L6-4315), ki ga sofinancirajo: Javna agencija za raziskovanje RS, Mestna občina Maribor in Slovenska akademija znanosti in umetnosti.

 • Odprtje razstave VURNIKOVA KOLONIJA V MARIBORU
  Odprtje razstave VURNIKOVA KOLONIJA V MARIBORU

  V petek 8. maja 2015 vas vabimo v Galerijo Šivčeva hiša v Radovljici ob 18. uri na otvoritev razstave VURNIKOVA KOLONIJA v Mariboru – arhitekt Ivan Vurnik. Organizatorji razstave: Krajevna skupnost Radovljica, Center arhitekture Slovenije, Muzeji Radovljiške Občine, UIFS ZRC SAZU

 • Predstavitev desete Umetnine v žepu: Mariborski rotovž
  Predstavitev desete Umetnine v žepu: Mariborski rotovž

  V četrtek, 22. januarja 2015, bomo ob 18.00 v rotovžu (Poročna dvorana Mestne občine Maribor, Glavni trg 14, Maribor) predstavili deseto knjižico iz zbirke Umetnine v žepu, Mariborski rotovž, avtorice Polone Vidmar.

 • Polona Vidmar: Mariborski rotovž
  Polona Vidmar: Mariborski rotovž

  Izšla je deseta knjiga v zbirki Umetnine v žepu: MARIBORSKI ROTOVŽ, izpod peresa Polone Vidmar. Knjiga je nastala v okviru aplikativnega raziskovalnega projekta Likovna umetnost v prostoru mesta Maribor (L6-4315), ki ga sofinancirajo: Javna agencija za raziskovanje RS, Mestna občina Maribor in Slovenska akademija znanosti in umetnosti.

 • Predstavitev devete Umetnine v žepu: Vurnikova kolonija v Mariboru
  Predstavitev devete Umetnine v žepu: Vurnikova kolonija v Mariboru

  V četrtek, 23. oktobra 2014, bomo ob 17.00 pri cerkvi sv. Rešnjega Telesana Taboru, Cesta zmage 29, Maribor, predstavili deveto knjižico iz zbirke Umetnine v žepu, Vurnikova kolonija v Mariboru avtorice Marjete Ciglenečki.

 • Marjeta Ciglenečki: VURNIKOVA KOLONIJA V MARIBORU
  Marjeta Ciglenečki: VURNIKOVA KOLONIJA V MARIBORU

  Izšla je deveta knjiga v zbirki Umetnine v žepu: VURNIKOVA KOLONIJA V MARIBORU, izpod peresa Marjete Ciglenečki. Knjiga je nastala v okviru aplikativnega raziskovalnega projekta Likovna umetnost v prostoru mesta Maribor (L6-4315), ki ga sofinancirajo: Javna agencija za raziskovanje RS, Mestna občina Maribor in Slovenska akademija znanosti in umetnosti.

 • Umetnost in njeni mariborski prostori
  Umetnost in njeni mariborski prostori

  29.–30. maja 2014 se bo v prostorih UGM (Strossmayerjeva ulica 6, 2000 Maribor) odvoijal Mednarodni znanstveni simpozij v organizaciji Umetnostnozgodovinskega inoetituta Franceta Steleta ZRC SAZU, v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor in Oddelkom za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru

 • Odprtje razstave SVETNIKI V MARIBORSKI STOLNICI
  Odprtje razstave SVETNIKI V MARIBORSKI STOLNICI

  Vljudno vas vabimo na otvoritev razstave SVETNIKI V MARIBORSKI STOLNICI, ki bo v sredo, 14. maja 2014, ob 12.00 v Avli Filozofske fakultete Univerze v Mariboru (Koroška cesta 160, Maribor).

 • Predstavitev osme Umetnine v žepu: Spomenik škofa Antona Martina Slomška v mariborski stolnici
  Predstavitev osme Umetnine v žepu: Spomenik škofa Antona Martina Slomška v mariborski stolnici

  V sredo, 14. maja 2014, bomo ob 17.00 v mariborski stolnici, Slomškov trg 20, Maribor, predstavili osmo knjižico iz zbirke Umetnine v žepu, Spomenik škofa Antona Martina Slomška v mariborski stolnici avtorice Ane Lavrič.

 • Predstavitev sedme umetnine v žepu: Frančiškanska cerkev v Mariboru
  Predstavitev sedme umetnine v žepu: Frančiškanska cerkev v Mariboru

  V četrtek, 27. februarja 2014, bomo ob 10.30 v frančiškanskem samostanu, Ul. škofa M. Držečnika 7, Maribor, predstavili sedmo knjižico iz zbirke Umetnine v žepu, Frančiškanska cerkev v Mariboru avtorja Francija Lazarinija.

 • KAKO PREPOZNATI IN RAZUMETI UPODOBLJENO. Vsebina mariborskih umetnin v Pokrajinskem muzeju v Mariboru
  KAKO PREPOZNATI IN RAZUMETI UPODOBLJENO. Vsebina mariborskih umetnin v Pokrajinskem muzeju v Mariboru

  24. oktobra 2013 vas ob 11.30 vabimo na odprtje razstave Kako prepoznati in razumeti upodobljeno v Pokrajinski muzej Maribor - baročno stopnišče. Organizatorji so: Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta, Filozofska fakulteta - Univerza v Mariboru, Pokrajinski muzej Maribor.

 • Kako prepoznati in razumeti upodobljeno - vsebina mariborskih umetnin
  Kako prepoznati in razumeti upodobljeno - vsebina mariborskih umetnin

  24. maja 2012 vas ob 12. uri vabimo v Avlo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru (Koroška cesta 160, Maribor) na razstavo, ki so jo pod mentorstvom doc. dr. Barbare Murovec in asist. dr. Tine Košak pripravili študenti 2. letnika Oddelka za umetnostno zgodovino FF UM pri predmetu Uvod v ikonografijo in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU.